陈 琦

发布时间: 2016-04-15 浏览次数: 2295

陈琦,男,1982年生。上海外国语大学英语学院副教授、硕士生导师、上海市晨光学者、浦江学者。

复旦大学中国语言文学学士、比较文学与世界文学硕士、伦敦大学皇家霍洛威学院英语语言文学博士(获伦敦大学Thomas Holloway奖学金和英国政府ORS奖学金)。任中国比较文学学会(CCLA)会员、英国比较文学学会(BCLA)会员、中国社会科学院欧洲研究所英国研究分会会员、上海欧洲学会会员。

研究兴趣包括:十九世纪英国文学、二十世纪英国文学、中英文学关系、比较文学、现当代英国文化、跨文化研究等。在国内外发表相关论文二十余篇,撰写专著一部。主讲《英国社会与文化》、《国学典籍翻译》、《中英中美文学关系》(面向研究生)等专业课程。

联系方式:chqi@shisu.edu.cn

Dr Qi Chen is an associate professor of English and Comparative Literature at SISU. He obtained his MA in Comparative Literature from Fudan University and PhD in English from Royal Holloway University of London with ORS and Thomas Holloway Scholarship. He received the honourable title of ‘Pu Jiang Scholar’ from the Shanghai Education Foundation. He holds a membership in Chinese Comparative Literature Association, British Comparative Literature Association, and the Association of European Studies at Chinese Academy of Social Sciences. His research interest covers 19th century British literature, 20th century British literature, Sino-British cultural relationship, comparative literature, modern British culture. He is currently doing a project on ‘British national image and soft power construction in the postcolonial context’. He welcomes anyone who is interested in British literature, comparative literature and British studies to contact him.

Email: chqi@shisu.edu.cn